Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Geen visumplicht meer voor Indonesië

Geen visumplicht meer voor Indonesië

Nederlanders die naar Indonesië reizen moeten op dit moment nog $35 betalen voor een visum bij aankomst op de luchthaven. Daar gaat echter binnenkort verandering in komen, omdat de visumplicht voor Nederlanders wordt ingetrokken.


De Indonesische regering gaat de visumplicht voor Nederland en 29 andere landen intrekken voor een kort verblijf van maximaal 30 dagen. Dat maakte de Indonesische minister van Toerisme, Arief Yahya, vandaag bekend. Naar verwachting gaat de visumvrijstelling al in april 2015 in.


Op dit moment zijn burgers uit 15 landen al visumvrij om Indonesië binnen te komen. Daaraan worden dus nog eens 30 andere landen toegevoegd, waaronder Nederland. Met deze maatregel hoopt Indonesië 1 miljoen extra toeristen per jaar te kunnen trekken, die samen goed moeten zijn voor jaarlijks 1 miljard dollar extra inkomsten.

Reageren