Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Stranden

De mooiste stranden van Indonesië

De Indonesische stranden vormen de op één na grootste kustlijn in de wereld. Jaarlijks trekken er duizenden toeristen naar de stranden van Indonesië om van het idyllische weer te genieten. De populariteit van de stranden en eilanden vormen één van de belangrijkste toeristische attracties van Indonesië.


Indonesië kent vele stranden, waarvan de meeste zijn omringd door prachtige rotswanden en uitgestrekte palmbomen. Verder zijn de azuurblauwe zee met golven en de witte stranden natuurlijk ook prachtig om te zien.


De stranden zijn ook de thuishaven van vele verschillende zeedieren, zoals dolfijnen, schildpaden en de mooiste vissen. Het idyllische weer en de schilderachtige schoonheid van de stranden in Indonesië maken ze ideaal voor een heerlijke vakantie in de zon.

De mooiste stranden in Indonesië

Kuta Beach (Bali)

Dertig jaar geleden was Kuta Beach nog een onontdekte verborgen schat voor toeristen, maar tegenwoordig is het één van de meest populaire stranden van Indonesië. Met witte zandstranden, een goede selectie van winkels, goede restaurants en een bruisend nachtleven, heeft Kuta Beach op Bali alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Dreamland Beach (Bali)

Dreamland Beach behoort tot de meeste populaire stranden van Indonesië en dankt haar bijzondere naam aan het geloof van de mensen dat dit het land uit de mooiste dromen is. Voorheen was dit vooral een plek waar veel surfers kwamen, maar sinds 2005 is het ook een trekpleister geworden voor andere toeristen, vooral uit Australië. Dreamland Beach heeft de nodige ontwikkeling doorgemaakt door de jaren heen en is veranderd van een slaperig toevluchtsoord tot een vakantiebestemming met uitstekende accommodaties. Dreamland Beach is ook een goede plek voor avontuurlijke en watersport activiteiten.

Pangandaran Beach, Java

Dream Beach (Nusa Lembongan)

Dit strand is lange tijd onontdekt gebleven en zelfd vandaag de dag komen hier nog niet veel bezoekers. Het is gezegend met witte, fijne zandstranden, in een mooie rond baai waar de golven stevig kunnen zijn. Je kunt Dream Beach het beste bereiken op een motor of scooter richting het zuidelijke punt van Lembongan. Er zijn een paar bungalows aanwezig en een rustig restaurant.

Kanawa Island (Flores)

Zoals de naam al doet vermoeden is dit eigenlijk niet een strand, maar een eiland, maar aangezien het eiland zo klein is, is er maar één strand. Je wordt hier omringd door helder blauwe tropische wateren en ongerepte witte zandstranden. Dit is echt een plek waar je helemaal tot rust komt en waar je een klein tropisch paradijs voor jezelf hebt. Er is eenvoudige accommodatie aanwezig op het eiland gerund door een familie, waar je ook kunt eten.

Pangandaran Beach (Java)

Het exotische en panoramische strand van Pangandaran Beach is te vinden op Ciamis in West-Java en wordt beschouwd als één van de mooiste stranden van Java. De witte zandstranden, afwisselend ruisende zeegolven en het prachtige onderwaterleven maken dit strand een perfecte bestemming voor je vakantie.

Strandactiviteiten

De Indonesische stranden zijn zeer geschikt voor enkele populaire activiteiten op het strand. Zo zijn er prima voorzieningen om te gaan duiken en de prachtige koraalriffen in de blauwe zee te gaan bekijken. Ook surfen is een populaire bezigheid bij de stranden van Indonesië, vooral aan de kust van de Indische Oceaan. Andere watersporten bij de stranden zijn o.a. kajakken, jetskiën en zeilen. De beste periode om van de watersport te genieten is tussen de maanden mei tot en met september.

Lees verder: Nationale parken >