Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Grensformaliteiten

Toeristen die naar Indonesië komen dienen in het bezit te zijn van een paspoort dat ten minste tot zes maanden na aankomst geldig is. Ze dienen ook een bewijs van een retour ticket te hebben. De kosten voor een toeristenvisum bedragen $25.

Toeristenvisum voor maximaal 30 dagen

De Indonesische douane

De Indonesische regering past ‘visa-on-arrival’ (VoA) toe voor Nederlandse en Belgische staatsburgers. Het is 30 dagen geldig en kan voor nogmaals 30 dagen verlengd worden. Bij vrijwel alle gemeenschappelijke luchthaven kun je een visum bij aankomst krijgen.

Sociaal cultureel visum voor maximaal 60 dagen

Bij een sociaal cultureel visum krijg je in je paspoort een visum voor 60 dagen. Na deze 60 dagen kun je het verblijf in Indonesië maandelijks verlegen tot maximaal 6 maanden. Om dit type visum aan te kunnen vragen, heeft u een sponsor nodig die in Indonesië woont. De verlenging moet worden gedaan bij het Immigratiekantoor in de plaats in Indonesië waar uw sponsor woont.

Benodigdheden voor het verkrijgen van een toeristenvisum voor 60 dagen:

  • Een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij een aankomst in Indonesië. (Ook dient er nog minimaal één geheel lege bladzijde in te zitten)
  • Een kopie van je vluchtgegevens (inclusief retourvlucht)
  • 1 recente pasfoto
  • Een kopie van een geldig Indonesisch identiteitsbewijs van de sponsor (KTP)
  • Een volledig ingevuld en ondertekend visum aanvraagformulier

Douane

Toeristen kunnen bepaalde goederen in Indonesië binnen brengen zonder daarover rechten te betalen; dit omvat alcoholische dranken, zolang ze de 1 liter limiet niet overschrijden, tot 200 sigaretten of 50 sigaren, of 100 gram tabak, parfums in gangbare volumes, camera’s, video camera’s en sportuitrustingen.


Het is verboden om scherpe voorwerpen, vuurwapens, narcotica en pornografische materialen binnen te brengen.

Lees verder: Veiligheid >