Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Natuur

Rijstvelden op West-Java

De natuur van Indonesië is zeer gevarieerd en staat bekend om haar schoonheid. Java en Bali hebben de meest vruchtbare eilanden en rijstvelden, terwijl Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Molukken en Papua nog grotendeels bedekt zijn met tropisch regenwoud. Open savanne en grasland karakteriseren Nusa Tenggara en de witte zandstraden van Bali trekken jaarlijkers vele toeristen.


Indonesië heeft maar liefst 400 vulkanen, waarvan er 128 nog steeds actief zijn. Door de 75 uitbarstingen in de geschiedenis tot nu toe, heeft het Indonesische land vaak bodemverjonging meegemaakt, waardoor de archipel een zeer vruchtbaar gebied is met een grote diversiteit aan planten en dieren.


Indonesië is omgeven door twee grote oceanen, de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. De temperatuur en het zoutgehalte zorgen voor prachtige koralen in de zee, die op hun beurt fungeren als thuisbasis voor vele vissoorten, schaal-en schelpdieren, sponzen en zeeplanten. Deze rijkdom maakt de Indonesische wateren één van de beste plekken om te gaan snorkelen, duiken of diepzeeduiken.

Meer over de natuur in Indonesië: