Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Amusement

Indonesië heeft alles in huis om haar bezoekers het naar de zin te maken. Het aanbod in Indonesië is een mengeling van traditioneel, modern, lokaal en niet-lokaal amusement. Je hoeft je in Indonesië dus nooit te vervelen, want er zijn vele vormen van vermaak.


Wayang poppenspel

Amusement in Indonesië is niet alleen divers, maar ook zeer kleurrijk. Enkele traditionele vormen van amusement in Indonesië zijn Wayang (poppenkast), cabaretiers en traditionele dansen. De Wayang is naast een vorm van amusement ook een drager van de Indonesische cultuur. Dit Indonesische poppenspel wordt beschouwd als één van de vroegste vormen van animatie.


In toneelstukken wordt de cultuur van Indonesië, de mythe, het zinnespel en de vorm van religieuze ervaring in één weerspiegeld. In de muziek uit Indonesië tref je onder andere pop bands, rock bands, country zangers, jazz groepen, rappers en vele anderen aan. Niet-traditionele muziekstijlen zoals Kroncong of Dangut hebben een rijke Indonesische smaak.


Je kunt je in Indonesië ook prima vermaken door een bezoek te brengen aan de bioscoop. Indiase films worden hier op grote schaal getoond en zijn erg populair, maar ook Engelstalige films worden hier getoond. Het 21 Cineplex is één van de meest populaire bioscopen in Indonesië.


Chinese Kung Fu of martial arts is een andere vorm van amusement in Indonesië.


Indonesië is ook sterk op het gebied van de podiumkunsten. De prachtige Ramayana dans drama’s spelen zich af tijdens het droge seizoen op de grote open podia van Prambanan in de buurt van Yogyakarta, onder een tropische volle maan en tegen de dramatische verlichte achtergrond van deze tempel. Indonesische dansen zijn kleurrijk, dramatisch of onderhoudend en variëren van de sterk gesynchroniseerde ‘Saman‘ zang en dans van Atjeh, de bezadigde en verfijnde hofdansen van Java begeleid door de klanken van een gamelan orkest, tot de oorlogsdansen op Kalimantan, Papua en Sulawesi.


Wil je graag kunst, een cultureel optreden of andere vormen van entertainment meemaken, dan tref je in Kuta, Sanur, Nusa Dua, Ubud en andere toeristische plaatsen altijd wel advertenties en flyers aan met informatie hierover. Als je de kant hebt, gaan dan zeker kijken bij één van de extravagante en exotische traditionele dansen en drama’s die begeleid worden door de gamelan instrumenten. Dansen, drama’s en andere culturele attracties worden op vele plaatsen georganiseerd en veelal in de open lucht, of in tempels, zoals bijvoorbeeld bij de Balinese ceremonies.


Hotels, bars, clubs en andere uitgaansgelegenheden bieden modern entertainment. Het amusement in Indonesië kent dus vele vormen en dat ligt in lijn met de cultuur van het land. Je zult hier hoe dan ook genieten tijden je verblijf!