Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nationale parken

Orang Oetan in een Nationaal Park

Indonesië is een land met een grote diversiteit en vele contrasten. Een reden hiervoor is dat het land ligt tussen twee geografische regio’s, de Oosterse plaat en de Australische plaat. Dit resulteert in twee verschillende eigenschappen van beide continenten in één land.


Om deze schatten van de natuur in Indonesië te beschermen, heeft de regering van Indonesië een groot aantal Nationale Parken en reservaten gevormd, waarvan je er meerdere kunt bezoeken. Sommige van de nationale parken zijn moeilijk te bereiken, maar degenen die bereid zijn om iets van de gebaande paden af te reizen, zullen geweldige gebieden ontdekken met schitterende wilde dieren. Dus, geef jezelf een ongelooflijk mooie ervaring en bezoek één van de nationale parken in Indonesië.

Populaire Nationale Parken in Indonesië

Gunung Leuser National Park

Het Gunang Leuser National Park is één van de grootste Nationale Parken van Indonesië en ligt grotendeels in de regio van Atjeh en deels op Noord-Sumatra. De bio-diversiteit in het ecosysteem hier is ontzagwekkend. Het gebied strekt zich uit over zo’n 950.000 hectare wat zo’n 7927 vierkante kilometer is. Het park dankt zijn naam aan de berg Leuser die 3.381 meter hoog is. In het park kun je onder andere orang oetans en andere wilde dieren zien.

Kerinci Seblat National Park

Kerinci Seblat National Park

Het Kerinci Seblat National Park is een ultieme bestemming voor het verkennen van prachtige natuurlijke schatten. Het park strekt zicht uit over vier provincies, te weten West-Sumatra, Zuid-Sumatra, Jambi en Bengakulu en beslaat een oppervlakte van bijna 1,4 miljoen hectare. De wisselende geografie biedt hier onderdak aan tal van ecosystemen. Tijgers, neushoorns, olifanten, luipaarden, tapirs en vele andere wilde dieren kun je hier tegen komen en ook zijn er zo’n 300 vogelsoorten, waaronder 17 van Sumatra’s 20 inheemse vogels, wat het voor vogelkijkers een aantrekkelijke bestemming maakt. Een bezoek aan het Kerinci Seblat National Park is er één die je zeker voor altijd zal bijblijven!

Ujung Kulon National Park

Ujung Kulon National Park is gelegen op het zuidelijkste puntje van de provincie West-Java. Het is het enige resterende leefgebied voor de Javaanse neushoorn met één hoorn. Het gebied van het park omvat het Ujung Kulon schiereiland dat de Handeleum, Panaitan en Peucang eilanden en de Honje Mountain bevat. De topografie maakt het een uitzonderlijke natuur plaats.

Bali Barat National Park

In het westen van Bali ligt het Bali Barat National Park, waar de laatst overgebleven Balinese spreeuwen leven. Deze bedreigde diersoort is een opvallende vogel met lange sierlijke vormen en vertegenwoordigd alles wat zo mooi en goed is aan Bali. Je vindt het Nationale Park op zo’n 1,5 km vanaf Lovina, een slaperige badplaats. Wat het Bali Barat National Park vooral de moeite waard maakt om te bezoeken is het onderwater leven. Je vindt hier enkele van de beste snorkel -en duikplaatsen van Bali met rijke koraalriffen net buiten de kust. Afhankelijk van de periode van je bezoek, heb je onder water zo’n 25 tot 50 meter zicht. Het droge seizoen is altijd het beste seizoen om te gaan snorkelen of duiken.

Lees verder: Flora & fauna >