Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Sport

Sport is één van de belangrijkste vormen van recreatie in Indonesië. De belangrijkste en meest populaire sporten in Indonesië zijn badminton, tafeltennis en voetbal, maar er zijn ook vele traditionele sporten, zoals het stierenrennen, stierengevechten, roeien en de unieke ram gevechten, die allemaal gehouden worden tijdens speciale festiviteiten.


Stierenraces, Padang

Zo is de Karapan Sapi, of stierenrace, een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij stieren worden versierd met bloemen, linten en vergulde halsters en door de steden trekken. De Renggong Horse Contest wordt ieder jaar gehouden in de maand september in Sumedang. Tijdens dit festival vertonen paarden en hun jockeys hun danskunsten in een verhitte wedstrijd.


Silat is een vorm van martial arts, die wordt uitgevoerd als dans of demonstratie en is vergelijkbaar met Karate of Kung Fu. Deze sport is redelijk populair in Indonesië.

Voetbal

Voetbal, badminton en tafeltennis zijn echter de meest populaire en beoefende sporten in Indonesië. Vooral voetbal is erg populair in Indonesië, waar het wordt gespeeld op diverse niveau’s, van kinderen tot mannen van middelbare leeftijd. Enkele van de belangrijkste teams zijn onder andere Persija Jakarta, Persib Bandung, Surabaya Persebaya, PSM Makassar, en Arema Malang. De nationale instantie is de voetbalbond van Indonesië. In 1962 won Indonesië de gouden medaille voor het voetbal tijdens de Asian Games.

Badminton

Badminton is de meest succesvolle sport van Indonesië. Sinds het een olympische sport is geworden in 1992, heeft Indonesië de gouden medaille gewonnen op dit onderdeel.

Golf

Golf wordt steeds populairder in Indonesië en je zult door de hele archipel heen een aantal uitstekende golfbanen vinden.


Veel belangrijke hotels hebben hun eigen tennis- en squashbanen, zwembaden, sportscholen en resorts die aan zee liggen bieden vaak de mogelijkheid om te gaan zeilen, surfen, duiken of windsurfen. Er is ook een groeiend aantal duikwinkels waar je naast lessen ook professionele duikapparatuur kunt huren.