Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Gezondheid

Slaap onder een klamboe in Indonesië

Als je naar een land als Indonesië reist, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen voor je gezondheid. Zo wordt vaccinatie tegen hepatitis A aanbevolen voor alle reizigers. Afhankelijk van de duur, het verblijf en de route van je reis kan vaccinatie tegen Japanse encefalitis, hondsdolheid, tyfus en hepatitis B nodig zijn.


Malaria en dengue bestaan in vele delen van Indonesië. Daarom doe je er verstandig aan om passende bescherming tegen muggenbeten zoals DEET mee te nemen en ook anti-malaria medicijnen zijn aan te raden. Je kunt het beste onder een muskietennet gaan slapen, omdat de malariamuggen vooral ‘s avonds en ‘s nachts actief zijn. Merk je dat je koorts hebt gekregen, dan is het belangrijk om binnen 24 uur naar een arts te gaan.


Drink alleen water uit verzegelde flessen en ga niet zwemmen in zoetwater meren of rivieren waar ziekte-veroorzakende organismen zoals schistosomiasis aanwezig kunnen zijn. Verder is het verstandig om voorzorgsmaatregelen tegen de hitte en vochtigheid te nemen door veel water te drinken, zonnebrandcrème op te smeren en je hoofd tegen de zon te beschermen door bijvoorbeeld een hoed te dragen.

Lees verder: Geldzaken >