Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Interview: Reisorganisatie Indonesië online

Interview: Reisorganisatie Indonesië online

Eén van de leukste reisorganisaties van Nederland is wat ons betreft Riksja Travel. Deze organisatie ademt reizen en biedt individuele rondreizen aan over de hele wereld. Zo ook naar Indonesië onder het label Indonesië online, en hun reisspecialist Karin was bereid om voor ons een aantal vragen te beantwoorden.


Kun je kort iets vertellen over het ontstaan van Indonesië online? Sinds wanneer bieden jullie reizen naar Indonesië aan?


Indonesië online is onderdeel van de reisorganisatie Riksja Travel waarmee we sinds het jaar 2000 reizen aanbieden. Onze eerste bestemming was Thailand en vanaf 2007 bieden wij ook rondreizen over de eilanden van Indonesië aan.


Waarom moeten reizigers juist bij jullie hun reis naar Indonesië boeken? Wat maakt Indonesië online anders dan andere reisorganisaties?


Onze reizigers kunnen met ons individuele reizen maken naar diverse eilanden in Indonesië. Wij bieden bouwstenen aan waarmee reizigers zelf hun reis in elkaar kunnen puzzelen. De bouwstenen bestaan uit korte programma’s van zo’n twee tot vijf dagen waarbij je de hoogtepunten van een plaats ziet, maar ook tijd hebt om lekker zelf op ontdekking te gaan. Je reist met je eigen reisgezelschap en overnacht onderweg op bijzondere plekken in sfeervolle kleinschalige accommodaties waardoor de overnachtingen echt onderdeel van de reisbeleving zijn. Je hebt het gemak en vertrouwen dat de reis door je verzorgd is door een reisspecialist, maar ook voldoende vrijheid in de reis voor eigen invulling.


Met welke kernwaarden bieden jullie reizen naar Indonesië aan? Waar moet een reis naar Indonesië volgens jullie aan voldoen?


De hoogtepunten van Indonesië worden bezocht, maar je bezoekt ook plekken waar niet iedereen komt. De belangrijkste excursies worden voor je vastgelegd, maar je houdt ook ruimte voor vrijheid om zelf op ontdekking te gaan. Je reist met respect voor mens en natuur en leert onderweg de lokale cultuur op een bijzondere manier kennen. Bijvoorbeeld door een nachtje bij mensen thuis te slapen.

Ulun Danu tempel op Bali

Hoe flexibel zijn reizigers bij jullie bij het samenstellen van hun rondreis?


Reizigers stellen met onze bouwstenen hun eigen rondreis samen en kunnen hierbij zelf hun keuzes maken. Een nachtje meer of minder op een plaats is ook mogelijk. Natuurlijk helpen wij graag met praktische tips om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en zoveel mogelijk te laten aansluiten op de persoonlijke wensen.


Welk advies zouden jullie iemand die voor het eerst naar Indonesië reist mee willen geven?


Wanneer je voor het eerst naar Indonesië reist zul je keuzes moeten maken in welke eilanden je wilt bezoeken. Welke eilanden je bezoekt hangt heel erg af van de tijd die je hebt voor de reis, het budget en je persoonlijke wensen. Voor avontuur, natuur en dieren is Sumatra het eiland, voor cultuur en steden ga je naar Java en een ontspannen reis met bezoek aan kleine dorpen en verschillende kustplaatsen maak je op Bali. Een combinatie van deze drie eilanden geeft je een heel gevarieerde reis die je kennis laat maken met een aantal van de vele gezichten die Indonesië heeft. De ongerepte eilanden Flores, Lombok en Sulawesi bieden authenticiteit maar ook back-to-basic accommodaties, vooral populair bij de gevorderde Indonesië reiziger.


Wat is jouw meest bijzondere ervaring in Indonesië geweest tot nu toe?


Ik vond het heel grappig om de attractie bij de Borobodur te zijn; de Javaanse schoolkinderen die hier waren voor een bezoek vonden het heel bijzonder om een lange blanke toeriste met blonde haren te ontmoeten en ze wilden graag op de foto. Het was voor mij een leuke spontane ontmoeting met Javaanse schoolkinderen die mij een fotomodel-voor-een-dag-gevoel gaf.

Reisspecialist Karin in Indonesië

Stel je moet de rest van je leven op één van de vele Indonesische eilanden blijven wonen. Welke kies je en waarom?


Zonder twijfel Bali. Het is het meest toeristische eiland, maar biedt ook het echte Indonesische sfeertje. Het eten is er heerlijk, de mensen zijn er vriendelijk en je vindt er de comfort die wij hier in Nederland ook gewend zijn. De zee is nooit ver weg en je kunt gemakkelijk een dag naar de heuvels of een vulkaan op. Op Bali wonen zou mij een fulltime vakantiegevoel geven.


Tot slot, heb je alweer nieuwe reisplannen naar Indonesië?


Jazeker, binnenkort trek ik door Sumatra, Bali en Flores. Ik was dan olifanten in een rivier, wandel door de jungle tussen de orang oetans, overnacht in comfort met uitzicht op de rijstvelden van Bali en ga even back to basic op Flores waar ik met handen-en-voeten-gesprekken kennis maak met de lokale bevolking die niet vaak toeristen ziet. Ook bezoek ik onze lokale agent, om zo de kwaliteit van onze reizen te waarborgen. Maar, het is niet alleen werk: samen met onze lokale agent ga ik ook lekker eten. Een belangrijk onderdeel van het Indonesische leven waar ik mij erg goed in kan vinden.


Kijk voor een overzicht van alle reizen naar Indonesië op de website van Indonesië online.

Reageren