Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Kuta

  • Transport
    • 6.000 Rp vanaf de luchthaven
Kuta Beach, Bali

Kuta

Kuta, gelegen in het zuiden van Bali, heeft zich van een slaperig vissersdorp een halve eeuw geleden, ontwikkeld tot één van de meest bekende toeristische gebied op het eiland. In de jaren zestig werden de lange zandstranden van Kuta ontdekt door reizigers uit Azië en ronddwalende surfers uit de buurt van Australië. Sindsdien is Kuta een zeer populaire bestemmingen geworden met een gevarieërd aanbod aan accommodatie, van vijf-sterren hotels tot budget hostels.


De goedkope bars en clubs maken Kuta een uitstekende locatie voor reizigers die wel van een feestje houden en de vele locale en internationale restaurants zorgen voor prima eetgelegenheden. Kuta heeft ook een overvloed aan winkels, van de chique Discovery Shopping Mall en Kuta Square tot aan de souvenirwinkels Jalan Kartika Plaza, Jalan Pantai Kuta, Legian en Seminyak. Als je van shoppen houdt, ben je hier wel even zoet en alles ligt ook makkelijk op loopafstand van elkaar.

Surfen in Kuta

Op Kuta Beach zijn er zeer goede golven, maar er zijn ook veel mensen die hierop willen surfen, wat het soms moeilijker maakt om te surfen. De kleine golvenen het schuim zijn ideaal voor het aanleren van de basistechnieken en hiervoor zijn verschillende surfscholen en instructeurs aanwezig op het strand. Ben je van plan een board te huren, probeer deze dan niet op het strand te huren, maar ergens op straat, aangezien de boards op het strand vaak een stuk duurder verhuurd worden. In de regio zijn vele winkels die surfplanken verkopen, verhuren of repareren. In het algemeen geldt, hoe verder de winkel van het strand gelegen is, hoe goedkoper de boards zullen zijn.


Ook als je niet van surfen houdt, biedt Kuta tal van activiteiten, waarvan de meeste gerelateerd zijn aan het strand. Zo kun je hier uitstekend zwemmen, wakeboarden, vliegeren, zonnebaden of naar het nabij gelegen Tuban gaan voor de nodige glijbaan actie. Ook kun je hier lekker ontspannen en bijvoorbeeld een massage nemen, terwijl jij heerlijk ligt te zonnen. Ook pedicures, manicures of haar-vlechters zijn volop aanwezig.

Uitgaan

Het nachtleven in Kuta begint meestal rond 23:00 tot 0:00 en gaat vaak door tot ver in de volgende ochtend. Er zijn diverse bars en cafe’s die verschillende vormen van entertainment aanbieden. Sommige clubs en bars hebben live bands, dj’s, sexy dansers en ‘modeshows’. Qua prijs is het nachtleven in Kuta een stuk goedkoper i.v.m. bijvoorbeeld Seminyak. Sommige van de vooraanstaande eetgelegenheden in Kuta dienen ook het nachtleven, waarbij er naast eten en drinken ook live muziek en diverse andere soorten van entertainment aangeboden wordt tot in de late uurtjes.


Baca lebih lanjut tentang Kuta dalam Bahasa Indonesia.

Reageren