Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Vanaf eind mei non-stop naar Jakarta met Garuda Indonesia

Vanaf eind mei non-stop naar Jakarta met Garuda Indonesia

Garuda Indonesia gaat vanaf eind mei rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Jakarta uitvoeren. De tussenstop in Abu Dhabi komt daarmee te vervallen.


De Airbus A330-300 die Garuda op deze route gebruikt zal worden vervangen door een Boeing 777-300ER, die meer capaciteit heeft en tevens een groter vliegbereik. Hierdoor is het niet langer nodig om een tankstop in Abu Dhabi te maken, waarmee de codeshare met Etihad op dit traject komt te vervallen en de reiservaring naar Indonesië een stuk prettiger wordt.


“De Nederlandse markt wil non-stop vliegen, en daaraan geven wij graag gehoor”, aldus algemeen directeur Emirsyah Satar. Een toekomstige nieuwe samenwerking met Etihad sluit Satar echter niet uit.


Oorspronkelijk zou de 777-300ER worden ingezet naar Londen Gatwick, maar nu is het de bedoeling dat Londen een add-on wordt van Amsterdam. De 777 van Garuda biedt plaats aan 314 passagiers, 57 meer dan de A330-300. Volgens Satar kan dit gevolgen hebben voor de frequentie. Nu is het zo dat Garuda in het hoogseizoen zes keer per week en in het laagseizoen vier keer per week vliegt. “Het kan zijn dat we naar vijf keer per week gaan. Wanneer Londen wordt toegevoegd aan de route, kunnen we de frequenties weer opschroeven,” aldus Satar.

Reageren