Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Zware overstromingen teisteren Jakarta

Zware overstromingen teisteren Jakarta

Afgelopen nacht heeft het opnieuw hard geregend in de Indonesische hoofdstad Jakarta, waardoor vele straten van de stad op het eiland Java blank staan. Al zeker 30.000 mensen uit de miljoenenstad hebben hun huizen moeten verlaten vanwege de overstromingen. Vooral het noordelijke gedeelte van de stad is hard getroffen door de aanhoudende regen.


De overstromingen vormen een terugkerend probleem voor Indonesië. Afgelopen vrijdag werd al de noodtoestand uitgeroepen in Noord-Sulawesi. Daar kwamen bij overstromingen zeker 21 mensen om het leven. Het regenseizoen in Indonesië zal nog doorlopen tot half februari. Volgens Indonesische experts is de regenval dit jaar nog heviger dan afgelopen jaar.

Nederlandse hulp

Bij de verdediging tegen het water krijgt Indonesië hulp van Nederlandse experts. Tijdens de Nederlandse handelsmissie aan Indonesië onder leiding van premier Mark Rutte afgelopen november, werd die samenwerking nog eens uitgebreid. Er worden onder meer plannen gemaakt voor de versterking van de kustlijn en het stoppen van de bodemdaling van de enorme stad. Een groot project is een ‘afsluitdijk’ in de baai van Jakarta. Die moet de belangrijkste Indonesische stad ook op de lange termijn bescherming bieden.

Tags: ,

Reageren