Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Chinees Nieuwjaar vieren in Indonesië

Chinees Nieuwjaar vieren in Indonesië

Komende vrijdag 31 januari is het Chinees Nieuwjaar en ook in Indonesië zal dit gevierd worden. Winkels in Jakarta zijn al volop versierd in Chinese sferen en er zullen tal van festiviteiten plaatsvinden rondom het ‘Lunar Legacy’ thema. Het nieuwe Chinese jaar zal het Jaar van het Paard worden.


Bij de Grand Indonesia Shopping Town zal er onder meer een festival met rode lantaarns gehouden worden. In het noorden van Jakarta zullen er bij het populaire Mal Kelapa Gading festiviteiten plaatsvinden, waaronder Chinese leeuwendansen, een opera, Chinese dans optredens en Wushu optredens.


In de Glodok China Town van Jakarta en het Mangga Dua winkelgebied zijn de meeste winkels al versierd met rode lantaarns en verkopen kledingwinkels rode kleding voor het Chinese Nieuwjaar.


Bij het pas geopende Lotte Shopping Avenue bij Casablanca Road zullen onder andere optredens van K-pop artiesten Luna Fly & LC 9 plaatsvinden. Ook zullen er acrobatische shows van Barongsai en Liong dansers te zien zijn, met traditionele Chinese muziek. Verder kun je hier onder andere je toekomst laten voorspellen.


Mensen van Chinese afkomst zullen echter het feest vooral thuis met familie gaan vieren, dus vluchten zullen flink gevuld zijn, vooral naar Pontianak en Singkawang in West-Kalimantan, Palembang, Bangka-Belitung en Medan op Sumatra, Bandung, Semarang, Surabaya op Java en Makassar en Manado op Sulawesi. Dit zijn allen steden in Indonesië waar veel mensen met Chinese afkomst wonen.


In Jakarta zullen de feestelijkheden met name plaatsvinden rondom de Chinatown bij Petak Sembilan. ‘s ochtends zullen mensen naar de oudste Chinese tempel van Jakarta gaan: de Yin De Yuan tempel.


In Palembang gaan mensen met Chinees Nieuwjaar naar het eiland Kamaro, en op het eiland Bangka vieren de inwoners van het Gedong dorp het Nieuwe jaar nog steeds volgens de oude Chinese tradities.


Het hoogtepunt van de festiviteiten rondom Chinees Nieuwjaar in Indonesië is echter Chap Goh Meh, de laatste dag van een maand lang nieuwjaars vieringen. Dit is vooral spectaculair bij Singkawang in West-Kalimantan, dat ook wel de stad van duizen Chinese tempels wordt genoemd, en bij Sukabumi in West-Java.

Reageren