Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


30 traditionele Indonesische gerechten op de Vakantiebeurs

30 traditionele Indonesische gerechten op de Vakantiebeurs

30 traditionele Indonesische gerechten zullen gepresenteerd worden tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, die duurt van 14 tot en met 19 januari 2014. De smakelijke gerechten zullen worden aangeboden door het Indonesische Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie en de Indonesische topchef Vindex Tengker.


Als speciaal onderdeel van het Indonesische paviljoen, zullen de 30 culinaire iconen worden uitgedeeld aan de bezoekers om deze te proeven. Tijdens de tentoonstelling zullen twee Indonesische chefs kookdemonstraties geven van de 30 gerechten. Tevens zullen er hands-on demonstraties plaatsvinden in de kookstudio in Utrecht.


Op het Indonesische paviljoen zullen ook culturele optredens worden gegeven en er zal een speciale modeshow worden opgevoerd getiteld ‘Solo Batik Carnival’.


De Vakantiebeurs is de grootste beurs van Nederland op het gebied van toerisme en recreatie, waar alle wereldwijde bedrijven uit het toerisme en bezoekers de mogelijkheid hebben om touroperators, hoteliers en airlines te ontmoeten en zaken te doen. Je kunt de beurs tot en met zondag 19 januari dagelijks bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur, en op vrijdag tot 21:00. De Jaarbeurs in Utrecht ligt op nog geen 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal, dus je kunt het beste met de trein gaan.


Het Indonesische paviljoen zal het thema ‘Phinisi Ship & Culinary’ dragen en zal te vinden zijn in Hal 4 op nummer C.066. Vanuit de Indonesische toerisme branche zullen o.a. Smaragd Reizen, Adventure Sumatera, Antar Anda Tour, Dari-Java Indonesie Travel, Sunda Trails, Bali Exotic Holidays, Tari Travel, Domestic Asia, Budi Tours (PT. Asli Budi Tours & Travel), Synergi Ravelino Tour & Travel, Panorama Destination, Happy Holiday, Aerowisata, Pure Travel en Buitenzorg Reizen hier te vinden zijn.


In bovenstaande video komen alle 30 traditionele Indonesische gerechten aan bod. De complete lijst is als volgt: Nasi Tumpeng, Ayam Panggang Bumbu Rujak Yogyakarta, Gado-Gado Jakarta, Nasi Goreng Kampung (Fried Rice), Serabi Bandung, Sarikayo Minangkabau, Es Dawet Ayu Banjarnegara, Urap Sayuran Yogyakarta, Sayur Nangka Kapau, Lunpia Semarang, Nagasari Yogyakarta, Kue Lumpur Jakarta, Soto Ayam Lamongan, Rawon Surabaya, Asinan Jakarta, Sate Ayam Madura, Sate Maranggi Purwakarta, Klappertaart Manado, Tahu Telur Surabaya, Sate Lilit Bali, Rendang Padang, Orak-Arik Buncis Solo, Pindang Patin Palembang, Nasi Liwet Solo, Es Bir Pletok Jakarta, Kolak Pisang Ubi Bandung, Ayam Goreng Lengkuas Bandung, Laksa Bogor, Kunyit Asam Solo en Asam Padeh Tongkol Padang.

1 reactie op ‘30 traditionele Indonesische gerechten op de Vakantiebeurs’

  1. Tanjung schreef:

    Het is erg zwaar voor Indonesië om te concurreren met de omringende landen. Indonesië moet eerst allerlei interne problemen aanpakken. Des ondanks wens ik ze veel succes met het promoten van mijn geliefde land. Lees mijn opinie: http://www.serbalanda.com/2014/01/tanpa-bukti-di-lapangan-indonesia.html

Reageren