Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Bijzondere highlights in Indonesië

Bijzondere highlights in Indonesië

Indonesië staat bekend om zijn grote hoeveelheid eilanden. Met meer dan 17.500 eilanden is Indonesië zelfs het land met de meeste eilanden ter wereld. Veel van deze eilanden zijn bekend, zoals Sumatra, Java, Bali en Lombok. Dit komt natuurlijk ook door het koloniale verleden wat Nederland met Indonesië heeft. Zo heette de hoofdstad Jakarta vroeger Batavia en zijn er in Jakarta nog verschillende bezienswaardigheden uit die tijd. Zo is het oude stadhuis nu een museum en is er zelfs nog een oude Nederlandse ophaalbrug genaamd de Hoenderpasarbrug. Deze Nederlandse invloeden zijn voornamelijk nog in de wijk Jakarta Kota te vinden.

Pulau Komodo

De Komodovaranen

Een ander bijzonder eiland is het Pulau Komodo, dit nationaal park is de plek waar de Komodovaraan te zien is. Deze hagedissen kunnen wel drie meter lang worden. Vanuit Bali en Lombok gaan er boten naar dit nationaal park. Op de Gili eilanden zijn deze beesten trouwens ook te zien, al zijn ze dan wel een stuk kleiner maar even zo indrukwekkend om te zien. Veel toeristen gaan trouwens niet alleen voor de Komodovaraan, maar ook voor de manta roggen die je in dit park vindt. In Pulau Komodo leven namelijk ook de mooiste manta roggen en een duik in dit gebied is dan ook zeker aan te raden.

Banda eilanden in Indonesië

Uitzicht op de Banda eilanden

Een andere aanrader in Indonesië zijn de Banda eilanden. Het is lastig om er te komen, maar daarom niet minder de moeite waard. Het koraal is hier misschien wel het mooiste van heel Indonesië en vanwege de moeilijk te bereiken locatie is het niet aangetast door een overvloed aan toeristen. De natuur op deze eilanden is mooi om te zien en in combinatie met de perfect blauwe zee geeft dit de mooiste plaatjes. Op deze eilanden zijn ook nog verschillende overblijfselen uit de koloniale tijd te zien. Fort Hollandia, Fort Nassau en zeker het fort Belgica zijn echte highligts.

Reageren