Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Tropisch paradijs op de Gili Eilanden

Tropisch paradijs op de Gili Eilanden

De Gili Eilanden is een tropische eilandengroep ten noordwesten van Lombok die bestaat uit drie kleine eilanden. Op deze paradijselijke eilanden vind je de mooiste witte stranden, een blauwe zee, zeldzame koraalriffen en is gemotoriseerd vervoer verboden.


De term ‘Gili’ betekent in Sasak ‘klein eiland’. De drie eilanden Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan zijn dan ook niet langer dan drie kilometer en je verplaatst je er per paard en wagen, fiets of lopend. Op de eilanden kun je heerlijk relaxen op de witte stranden, in de helderblauwe zee of aan de strandbarretjes. Om te bepalen welk eiland bij jou past hebben we de drie eilanden voor je op een rij gezet:

Gili Trawangan

Gili Trawangan

Gili Trawangan is het grootste eiland van de drie en bevat ook de meeste uitgaansmogelijkheden en toerisitische faciliteiten. Hier vind je de mooiste stranden en het beste nachtleven, plus een grote keuze aan accommodatie. De meeste bars en goedkope accommodaties vind je in de buurt van de bootpier aan de oostkant van het eiland. De noordkust is rustiger en exclusiver. Gili Trawangan is het kleinste eiland ter wereld met een eigen Irish Pub! Een nadeel is dat Gili Trawangan soms wat druk is in vergelijking met de andere twee eilanden.

Gili Meno

Gili Meno

Gili Meno is het middelste eiland en heeft het laagste inwonersaantal met 300 inwoners. Hier vind je de minste toeristen en de meeste rust: ideaal voor gezinnen of mensen die van rust houden. Hier kun je overdag genieten van de stille witte stranden en het blauwe water of gaan duiken bij geprezen duikspots als de Meno Wall, om te zwemmen tussen koraalduivels en soldatenvissen. Na het avondeten is het op Gili Meno echter zeer rustig, dus als je van feestvieren houdt kun je beter op Gili Trawangan gaan zitten.

Gili Air

Gili Air

Gili Air is qua omvang het kleinste eiland van de drie, maar heeft de meeste inwoners (1400). Het ligt op slechts een half uurtje varen van Lombok en kent een boeiende lokale gemeenschap die voor een unieke sfeer zorgt. Vind je Gili Trawangan te druk of toeristisch, maar Gili Meno weer veel té rustig, dan is Gili Air waarschijnlijk jou eiland! Het eiland presenteert zich als een wat stijlvollere variant op Gili Trawangan en biedt wat meer ‘upmarket’ accommodaties.

De Gili Eilanden bezoeken

Beste reistijd

De drukste maanden op de Gili Eilanden zijn juli tot en met september, wanneer het hoogseizoen is. Het regenseizoen loopt van december tot en met maart. De maanden juni en oktober vallen tussen deze periodes en zijn dus ideaal.

Hoe kom je er?

Boek dan een vliegticket naar Bali (vanaf €586 retour), en pak vanaf daar de boot naar Gili Trawangan. Vanuit het het zuiden van Bali (Benoa en Serangan) en het oosten van Bali (Padangbai en Amed) varen er dagelijks boten naar Gili Trawangan voor zo’n €45. Vanaf Bangsal op Lombok gaan er boten naar alledrie de eilanden. Gili Trawangan heeft ook bootverbindingen met Senggigi en Teluk Nare op Lombok voor zo’n €10.


De Gili Eilanden worden tijdens georganiseerde reizen vaak aangedaan in combinatie met een bezoek aan Java, Bali en/of Lombok. Reisorganisaties die bijvoorbeeld de Gili Eilanden aandoen zijn 333TRAVEL, NRV Holiday, Tenzing Travel en Indonesië online.


Bron: Bluezzz.nl. Kijk voor meer paradijselijke plekken eens op www.bluezzz.nl.

Reageren