Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


De highlights van Java

De highlights van Java

Een reis over het eiland Java betekent afwisseling: koloniale steden, uitgestrekte theevelden, tempels, vulkanen en slaperige plattelandsdorpen. Door de langwerpige vorm van het eiland leg je op Java grote reisafstanden af. Per trein, binnenlandse vlucht en per auto met chauffeur reis je langs de highlights van Java.

Theevelden bij Bandung

Theevelden bij Bandung

Veel Java reizen beginnen op West-Java, wat bekend staat om de uitgestrekte, groene theeplantages. In de koloniale stad Bandung overnacht je in sfeervolle villa’s en authentieke hotels. Te voet verken je de stad, maar de highlight van deze regio ligt net buiten Bandung. Glooiende theevelden, zo ver als je kan kijken. De grote, ronde hoeden van de theeplukkers steken boven de plantages uit. Je mag hen gerust een handje helpen.

De Borobudur tempel

De Borobudur tempel

De Borobudur tempel, een boeddhistisch bedevaartsoord en een toeristische highlight op Java. Vanuit de knusse stad Yogyakarta bezoek je de tempel per auto. Of kies ervoor om een fietstocht te maken door rijstvelden en langs bananenbomen, eindigend bij de tempel. Het moment dat je de tempel in je vizier krijgt is onvergetelijk: ontelbaar veel stoepa’s torenen hoog boven het landschap uit. Te voet dwaal je door de tempel en bewonder je de stoepa’s en boeddhabeelden.

De Prambanan tempel

De Prambanan tempel

Vlakbij Yogyakarta vind je nog een bekende tempel, de Prambanan tempel. Anders dan de Borobudur, is dit een hindoeïstisch tempelcomplex. De acht tempels staan ieder symbool voor een andere Hindoe god, waaronder Shiva en Brahma. Hoe dichterbij je bij de tempels komt, hoe duidelijker het reliëf zichtbaar wordt: konijnen, herten, pauwen, apen en de uitbeelding van eeuwenoude legendes.

Per jeep naar de Bromo vulkaan

De Bromo vulkaan

Op Oost-Java vind je een letterlijk hoogtepunt van een Java reis: de Bromo vulkaan. Per jeep rijd je over de uitgestrekte zandvlakte richting de Bromo. Overnachten kan hier in sfeervolle guesthouses, aan de rand van de Bromo. De volgende ochtend gaat je wekker vroeg af, want er staat een tocht naar de kraterrand gepland. Wanneer de wolken het toelaten, zie je de zon opkomen die langzaam het vulkanisch landschap verlicht. Vergeet geen warme trui mee te nemen, want het kan best fris zijn, zo op de top.

Rust op het platteland

Rust op het platteland

Na een rondreis over Java kom je bij van alle indrukken op het ongerepte platteland. Het pure Indonesische leven vind je in slaperige dorpen, bestaande uit een hoofdweg met enkele eetstalletjes, marktkramen en eenvoudige huizen. Hier en daar een accommodatie, vaak met zwembad waar vanuit je uitzicht hebt over de plantages. In het dorp zelf is weinig te doen. Hier staat niets je in de weg om in alle rust terug te kijken op je Java reis.


Thee plukken bij Bandung, fietsen naar de Borobudur en de zon zien opkomen bij de Bromo vulkaan? Met de bouwstenen van Indonesie online bouw jij jouw eigen reis naar Java.

Tags:

Reageren