Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


André Kuipers in Indonesië

André Kuipers in Indonesië

In de laatste aflevering van de NTR-serie ‘André op aarde’ reist André Kuipers naar Indonesië. Hier ziet hij hoe de mens een directe bedreiging vormt voor de natuur en milieu. Hij bezoekt tijdens de aflevering ‘Naar de haaien?’ onder andere Jakarta, Bali en het Komodo eiland.

Jakarta en Bali

Jakarta is één van de dichtstbevolkte metropolen van de wereld. De stad is helemaal vastgelopen met permanente files en honderdduizenden nieuwe inwoners per jaar die allemaal moeten eten, wonen en werken. Op Bali zorgt de enorme toestroom van toeristen voor een ander probleem: het enorme afval. Goede afvalverwerking ontbreekt hier en dagelijks komen er miljoenen plastic flesjes, zakjes en tasjes in het milieu terecht. André Kuipers gaat samen met milieubewuste bewoners op pad om te protesteren, afval op te halen en het te recyclen.

Komodo eiland

Op het eiland Komodo bestaat gelukkig nog wel een gezond evenwicht tussen mens en natuur. Hier mogen dan ook maar weinig mensen komen, maar André brengt een bezoek aan Komodo eiland, dat zijn naam dankt aan de reusachtige komodovaraan. Ook gaat hij duiken bij dit paradijselijke eiland, maar ontdekt hier dat de natuur onderwater wel degelijk is aangetast. Het kleurrijke koraal is op sommige plekken aan het verbleken en zelfs haaien zoeken andere plekken om te overleven. Gelukkig ziet André ook hoe het anders kan.


Aflevering 3 van ‘André op aarde’ is vanavond om 20:25 uur te zien bij de NTR op Nederland 3.

Reageren