Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Marathon in Jakarta op 27 oktober 2013

Marathon in Jakarta op 27 oktober 2013

De Jakarta Marathon 2013 zal dit jaar voor het eerst gehouden worden in de Indonesische hoofdstad Jakarta op zondag 27 oktober 2013. Er zullen zes onderdelen zijn waar aan deelgenomen kan worden: de marathon, halve marathon, 10 kilometer, 5 kilometer, rolstoelen en sprint voor kinderen.


Zo’n 5.000 tot 10.000 hardlopers uit 15 tot 20 verschillende landen zullen deelnemen aan de Jakarta Marathon dit jaar. De volledige marathon van 42 kilometer zal gaan van Pluit in Noord-Jakarta naar Senayan in Centraal-Jakarta. De winnaar kan een prijssom van 4 miljard Rupiah ophalen.


De route van de marathon zal deelnemers meenemen langs een aantal bekende bezienswaardigheden in Jakarta, zoals het Nationaal Monument, de Istiqlal moskee en het oude Batavia complex.


De organisatie van de marathon hoopt dat de Jakarta Marathon een jaarlijks terugkerend evenement zal worden waar ieder jaar meer internationale touristen op af zullen komen.


Inschrijven voor de marathon kan nog tot en met 13 oktober 2013. Kijk voor meer informatie op: www.thejakartamarathon.com.

Reageren