Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Bali gastheer Miss World 2013 verkiezing

Bali gastheer Miss World 2013 verkiezing

Het betoverende eiland Bali zal op zaterdag 28 september gastheer zijn van de Miss World verkiezing 2013. De finale vindt plaats in het Nusa Dua Convention Center.


Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Miss World verkiezing in een Zuid-Aziatisch land wordt gehouden. Van over de hele wereld zullen meer dan 125 schoonheden naar Bali afreizen om vanuit Nusa Dua kennis te maken met de mooie stranden, natuur, kunst en cultuur van Indonesië.


Namens Nederland zal de 24 jarige Jacqueline Steenbeek uit Drunen deelnemen aan de verkiezing, die eerder dit jaar in Nederland de Nationale verkiezing won. Namens Indonesië zal de 17 jarige Vania Larissa uit Pontianak op het podium verschijnen.


Om de verkiezing te ondersteunen zijn meer dan 120 internationale topontwerpers betrokken geweest bij het ontwerp van de kostuums van de deelnemers. De Miss World verkiezing is de oudste internationale schoonheidswedstrijd en werd voor het eerste georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk door Eric Morley in 1951. Vergeleken met haar rivalen Miss Universe en Miss Earth krijgt de Miss World verkiezing de meeste publiciteit in de wereld. De winnares mag een jaar lang de wereld rondreizen om de Miss World organisatie en haar goede doelen te vertegenwoordigen. Sinds de lancering in 1951 heeft de organisatie meer dan £ 250.000.000 voor goede doelen weten op te halen.

Reageren