Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Review: Viceroy Bali

Review: Viceroy Bali

Onlangs verbleven we een weekend in het Viceroy Bali Resort, een schitterend luxe resort in de buurt van Ubud op Bali. In deze review kun je onze bevindingen lezen.


Tekst en beeld door Alfons Taekema


Viceroy Bali is een 5-sterren hotel met 25 luxe villa’s met zwembad. Een waar paradijs voor koppels, huwelijksreizen en trouwerijen. Het resort is gelegen op korte afstand van Ubud op Bali, één van de meest charmante dorpjes in Indonesië, met leuke kunstgalerieën en gezellige café’s. Het resort behoort tot één van ‘s werelds beste en romantische luxehotels en na hier een weekend te hebben doorgebracht kunnen wij goed begrijpen waarom Viceroy diverse internationale awards heeft gewonnen.

Bij aankomst bij het resort werden wij vriendelijk ontvangen met een welkomstdrankje en bloemenkrans. Met een golfkar kregen we na ontvangst een rondleiding door het resort en werden we naar onze luxe villa gebracht. Tijdens de rit viel de fraaie architectuur van het resort direct op, die traditionele architectuur van Bali combineert met een eigentijdse, luxe uitstraling. De rieten daken, Balinese tuinhuisjes, tropische tuinen en sfeervolle verlichting creëren een prachtige romantische en rustgevende omgeving om te ontspannen, dineren of loungen.

Accommodatie

Viceroy Bali ligt in een prachtige omgeving die door de lokale bevolking ook wel de ‘Vallei van de Koningen’ genoemd wordt. Het 5-sterren resort biedt 25 luxe villa’s die allen beschikken over een geweldig uitzicht op de valei. De villa’s zijn onderverdeeld in vijf categoriën: Garden Villa’s, Terrace Villa’s Deluxe Terrace Villa’s, Vice Regall Villa’s en de Viceroy Villa.

De ruime Deluxe Terrace Villa

De privé villa’s zijn allen zeer luxueus ingericht met de nieuwste elektronische voorzieningen, een espressomachine, volledige minibar, en een kingsize bed met weelderig beddengoed. Alle villa’s zijn zeer ruim en beschikken over gezellige buitenruimtes en een eigen privé zwembad. Wij hadden het genoegen om in de nieuwe Deluxe Terrace Villa te verblijven, een 150 m2 grote villa met een ruime geïntegreerde woonkamer en slaapkamer. Een zeer romantische villa, waar je tijdens je ontbijt kunt genieten van een spectaculaire zonsopkomst. Verder beschikt deze villa over een ruime badkamer, met groot ligbad en douche en zijn er voorzieningen als een 47″ flatscreen TV, DVD speler, iPod dock en een Espresso koffiemachine.

Faciliteiten

Viceroy Bali beschikt over haar eigen toprestaurant, het CasCades Restaurant. Hier kun je ‘s ochtends aanschuiven voor je ontbijt en tot ‘s avonds laat heerlijk fijn dineren. Het restaurant geldt als één van de top eetgelegenheden van Bali, waar het hedendaagse Franse menu is beïnvloed door exotische Aziatische smaken. Daarnaast biedt CasCades een uitgebreide selectie wijnen. Onder de volle maan is het hier heerlijk romantisch dineren.

Romantisch dineren in het CasCades Restaurant

Naast haar eigen restaurant biedt Viceroy Bali ook een eigen Spa, het Lembah Spa, met een subliem uitzicht op de Petanu River vallei. Hier genoten wij van een rustgevende 2 uur durende therapeutische lichaamsbehandeling, bestaande uit o.a. een massage, stoomkamer, en jaccuzi. De behandelingen zijn ontwikkeld door een gecertificeerde Zwitserse therapeut, met het idee om Westerse kennis te combineren met de natuurlijke en traditionele Balinese wellness technieken. De nadruk wordt bij deze behandelingen gelegd op je gezondheid, ontspanning en schoonheid.

Het Lembah Spa

Andere faciliteiten van het resort zijn o.a. eigen Gym met vrije gewichten en de nieuwste apparatuur voor zowel cardio-en krachttraining. Hier kun je je even goed uitleven en voor wie het iets rustiger aan wil doen zijn er privé yogalessen.


Verder is een conference room, uitgerust met state-of-the-art audio-en visuele hulpmiddelen zoals video-projectieinclusief, en een uitgebreide bibliotheek waar je zowel dvd’s als boeken kunt lenen. Ook beschikt Viceroy Bali als enige hotel in Ubud over haar eigen unieke Helikopter Pad. Gasten kunnen hiermee binnen 45 minuten naar het internationale vliegveld van Bali reizen, of een rondleiding nemen over Bali en omliggende eilanen.


En dan is er natuurlijk nog de schitterende infinity pool, werkelijk een plaatje. Vanuit het zwembad en het terras heb je een prachtig uitzicht op de Petanu vallei. Bij het zwembad zijn meerdere traditionele Balinese tuinhuisjes, waar je heerlijk romantisch kunt loungen in de zachte witte kussens, terwijl je geniet van een cocktail en het uitzicht op de tuinen.

De ingang naar Viceroy Bali

In de omgeving van het resort vind je prachtige rijstvelden, waar je rustig kunt wandelen. Verder biedt Viceroy een shuttle service, die je in 7 minuten naar het centrum van Ubud kan brengen. Enkele interessante attracties hier zijn de Pesar Seni kunstmarkt, het Puri Saren Agung paleis, het Pura Saraswati water paleis, het Monkey Forest en de Goa Gaja olifanten tempel. Verder is Ubud centraal gelegen op Bali en een ideale plek om de vele bezienswaardigheden van Bali te bezoeken.

Conclusie

Wil je samen met je geliefde genieten van een rustig en romantisch verblijf op Bali, dan is Viceroy Bali de ultieme droombestemming. Een waar paradijs op aarde en een uitgelezen plek voor een huwelijksreis of trouwerij. Geniet in Viceroy Bali van een heerlijk ontspannen privé verblijf met eigen zwembad.

Reageren