Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Een vakantiehuis huren op een tropisch eiland

Een vakantiehuis huren op een tropisch eiland

Een vakantiehuisje onder de zon, wie wil dat nu niet? Heb je ooit aan Indonesië gedacht? Dit prachtige land bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en dit maakt het een gevarieerde bestemming voor vakantiegangers. Als je aan Indonesië denkt, denk je aan parelwitte stranden, palmbomen en sfeervolle houten optrekjes.


In deze tropische bestemming vind je prachtige vakantiehuisjes. Veel huisjes zien er traditioneel uit, denk bijvoorbeeld aan een rietendak of een interieur met gesneden houten meubelen. Je kunt via Homeaway zelf kiezen of je een huisje huurt voor een klein budget of van extravagante luxe wilt genieten. Zo kun je villa’s huren met prachtig verlichte zwembaden en kleurrijke tuinen. Verder heb je misschien een voorkeur voor een uitzicht op zee. Wie wil nu niet wakker worden met het geruis van de zee?


Autorijden is in Indonesië helaas niet eenvoudig. Er zijn veel verhalen bekend van toeristen die werden aangehouden en hun beurs moesten trekken. Het is daarom extra belangrijk dat jouw vakantiehuisje op een centrale plek ligt. Verder maak je natuurlijk gebruik van taxi’s of het openbaar vervoer, wat afhankelijk van de plek niet slecht is. Houd er echter wel rekening mee dat het Engels van de lokale bevolking matig kan zijn.


Als je op vakantie naar Indonesië gaat, moet je zeker een bezoek brengen aan één van de prachtige tempels. Eén bekende tempel in Bali is de Pura Tanah Lot. Dit is een zeetempel op een rots, welke al in de 16de eeuw is gebouwd. Verder is leuk om naar culture evenementen te gaan, zo kun je Indonesiërs mee maken in traditionele kleurrijke kleding. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen op lokale markten met prachtig hout snijwerk en traditionele kommen en ander aardewerk.


De meeste vakantiewoningen bezitten moderne kookfaciliteiten, echter een hap buiten de deur is een feest! Denk maar eens aan de geurige kruiden en smakelijke curies. Rijst is de basis voor veel gerechten en dit wordt gecombineerd met verse groenten, kip of vis. De islam is in Indonesië de belangrijkste religie, varkensvlees wordt dan ook niet gegeten.

Reageren