Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Top 5 bezienswaardigheden van Indonesië

Top 5 bezienswaardigheden van Indonesië

Indonesië is een land dat veel reizigers trekt, maar wat zijn nu de plaatsen die je tijdens een rondreis door Indonesië absoluut niet mag missen? Hieronder vind je de top 5 bezienswaardigheden.

Java / Borobudur

Op het Indonesische eiland Java bevindt zich ten noordwesten van de stad Yogyakarta de wereldberoemde Borobudur. Deze Boeddhistische tempel is gebouwd in de jaren rond 800 N.Chr en bevat een aantal symbolen. De bouw, die uit terrassen bestaat, is zodanig verricht dat zowel de aardse wereld als de wereld van de Goden erin besloten ligt. Helemaal bovenaan vind je een grote stoepa, een opengewerkt torentje. In het zuidwesten van Java bevindt zich het Ujung Kulon National Park, waar nog de zeldzame Javaanse neushoorn rondloopt.

Bali

Canggu Beach, Bali

Op het eiland Bali tref je naast Boeddhistische tradities ook Hindoeïstische invloeden. Hierdoor verschilt het eiland van de rest van Indonesië. Het culturele centrum van Bali is Ubud, maar bezoek vooral ook de nog traditionele dorpjes die Ubud omringen. Op de helling van de vulkaan Gunung Agung vind je de belangrijkste tempel van Bali: Pura Besakih, waar geregeld tempelfeesten worden gehouden. Voor strandplezier op Bali is Kuta de aangewezen plaats. Overdag kun je hier diverse watersporten beoefenen en ’s avonds begint het nachtleven, dat tot in de vroege uurtjes doorgaat.

Gili Eilanden

Gili eilanden

De mooiste stranden van Indonesië vind je op de Gili Eilanden. De Gili Eilanden bestaan uit drie kleine eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Ze zijn goed te bereiken vanaf Lombok en perfect voor reizigers die op zoek zijn naar de ultieme strandbeleving. Geen drukte, geen auto’s, alleen maar eindeloze parelwitte stranden.

Komodo National Park

De Komodo varaan

Het Komodo National Park is uiteraard vernoemd naar de Komodo varaan; het dikhuidige reptiel dat meer dan 3 meter lang kan worden. Het zijn uitstekende jagers, maar van mensen moeten ze gelukkig weinig hebben. In het Komodo National Park, dat naast het eiland Komodo onder andere ook de eilanden Rinca en Padar omvat, kun je naast bijzondere diersoorten ook de prachtige kustlijn bestuderen. Hier tref je onder meer koraalriffen, dolfijnen, haaien, zeeschildpadden en manta’s.

Jakarta

Jakarta

De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, bevindt zich aan de westkant van het eiland Java. Het is een metropool waar 10 miljoen mensen wonen en waar je los kunt gaan in moderne shopping malls, zoals Senayan City. Historischer bezienswaardigheden zijn de oude haven, Sunda Kelapa, en het Nationaal Monument (Monumen Nasional), dat zich op het Onafhankelijkheidsplein bevindt.

Reageren