Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Grootste Hindoetempel van Bali ontdekt door bouwvakkers

Grootste Hindoetempel van Bali ontdekt door bouwvakkers

Bouwvakkers hebben op Bali tijdens het graven volgens archeologen de grootste hindoetempel van Bali ontdekt. De arbeiders waren bij een studiecentrum in de hoofdstad van het eiland, Denpasar, bezig met het graven van een afvoer, toen ze op de overblijfselen van de stenen tempel stuitten.


Een team van archeologen is vervolgens aan de slag gegaan om de fundamenten van het bouwwerk te voor schijn te krijgen. Ze denken dat de tempel dateert van rond de 13e tot 15e eeuw. Aangezien de opgravingen nog in volle gang zijn weten de archeologen nog niet of er voldoende stenen aanwezig zijn om de tempel in zijn geheel te reconstrueren. De eerste steen die door de bouwvakkers gevonden werd is een meter lang, 40cm diep en 40cm breed. Hierna is volgens de opgravers de basis van, naar wat zij geloven, een 20-meter lange oostelijke vleugel gevonden.

Tags:

Reageren