Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Subak Rijstvelden op UNESCO Werelderfgoedlijst

Subak Rijstvelden op UNESCO Werelderfgoedlijst

De Balinese Subak Rijstvelden zijn na 12 jaar wachten officieel erkend als UNESCO Werelderfgoed. De rijstvelden van Subak zijn uniek in Zuid-Oost-Azië en het landschap is al sinds de 11e eeuw van grote culturele, maatschappelijke en religieuze waarde.


Wiendu Nuryantie, adjunct-minister van Onderwijs en Cultuur van Indonesië, is erg trots en gelukkig met het besluit om het Subak Cultuurlandschap in de UNESCO Werelderfgoedlijst op te nemen. “De Subak rijstvelden zijn van vitaal belang voor de Balinese gemeenschap en blijven één van de weinige oude erfenissen die nog bewaard zijn gebleven tot op de dag van vandaag”.


Het Subak systeem heeft voor prachtige groene terrassen met rijstvelden op Bali gezorgd. Het behoud en de voortzetting van de traditionele gemeenschaps organisatie, de bijbehorende culturele waarden, het landgebruik, de waterkwaliteit en de waterstanden zal geen eenvoudige zaak zijn, aangezien de Subak stroomafwaarts loopt.

Tags:

Reageren