Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Op reis naar cultuurrijk Indonesië

Op reis naar cultuurrijk Indonesië

Indonesië is het grootste eilandenrijk ter wereld en je hoeft je tijdens jouw Indonesië rondreis dan ook nooit te vervelen. In Indonesië wisselen de groene rijstvelden, de parelwitte stranden, de dichte oerwouden en het prachtig vulkanisch gebergte elkaar af. Tijdens jouw Indonesië reis geniet je van de gastvrije bevolking en de rijke culturele verscheidenheid welke terug is te zien in traditionele en moderne muziek en dans, authentieke tempels en manieren van leven die per eiland of zelfs per regio verschillen. Maak op een rustig reistempo kennis met de cultuur en de parels die de Indonesische archipel jou op reis te bieden hebben.

Bali

Het Indonesische eiland Bali is doordrenkt met cultuur en wordt ook wel ‘het godeneiland’ genoemd. Overal op het eiland vind je tempels en worden straten versierd met kleine offers. Je kunt tijdens je reis altijd wel een ceremonie bijwonen. De culturele hoofdstad Ubud wordt omgeven door tempels, jungle, sawa’s en kleine dorpjes. Je vindt hier handwerkers, kunstenaars en traditionele dansvoorstellingen. Eén van de meest populaire ceremonies is de Ngaben en de populairste dansvoorstelling: Ketjak, die je tijdens jouw rondreis door Indonesië ook zeker niet moet missen. Meer over Bali >

Java

Java wordt ook wel de ‘boeddhistische cultuurstad’ van Indonesië genoemd. Je vindt hier de meest bijzondere tempel van de Javaanse cultuur, namelijk de Borobudur Tempel. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de heuvels en de groene velden. Een bezoekje aan deze tempel mag tijdens jouw Indonesië reis op Java dan ook zeker niet ontbreken, de tempel is het grootste boeddhistische monument van de wereld en staat sinds 1991 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast deze tempel is de culturele bezienswaardigheid het Yogyakarta Paleis ook echt een bezoekje waard.

Indonesië

Jakarta

De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, staat symbool voor het Nationaal Monument. Breng hier een bezoek aan de Sunda Kelapa Haven, deze is ruim 500 jaar oud. Ook een bezoekje aan de verschillende musea waaronder het Fatahillah Museum, het Nationaal Museum en het Gadjah Museum, zijn zeker de moeite waard.

Sumatra

Sumatra is onder de rondreizende toeristen bekend als de regio van de verschillende Batak- en Minangkabaustammen. Deze stammen onderscheiden zich door hun rijke culturen en prachtige bouwwerken. Sumatra is ook rijk aan musea die je tijdens jouw Indonesië rondreis meer kunnen vertellen over de geschiedenis en cultuur van de regio. De grootste musea zijn te vinden in de steden Medan, Bukittingi, Banda Aceh en Padang.

Papua

Heb jij altijd al een echt cultuurfestival in Indonesië willen bijwonen, dat is het bekendste culturele Baliem Vallei Festival van Papua een echte must tijdens jouw Indonesië rondreis. Het festival wordt jaarlijks op 17 augustus gehouden om de Indonesische Onafhankelijkheidsdag te herdenken.


Ben jij ook een echte cultuurliefhebber en wil je naast zon, zee en strand, wat Indonesië overigens ook te bieden heeft, ook cultuur snuiven en meer te weten komen over de lokale bevolking, de geschiedenis en van het land en de traditionele gebruiken, ga dan mee op groepsreis naar Indonesië.

Tags:

Reageren