Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Borobudur officieel grootste Boeddhistische tempel ter wereld

Borobudur officieel grootste Boeddhistische tempel ter wereld

De schitterende Borobudur tempel in Midden-Java is officieel opgenomen door Guinness World Records als ‘De grootste Boeddhistische tempel in de wereld’. Dit heeft Purnomo Siswoprasetyo, directeur van de Borobudur, Prambanan, Ratu Boko Toerisme Park bekend gemaakt op 4 juli 2012 in het Sapta Pesona Gebouw van het Ministerie van Toerisme en creatieve economie.

Borobudur

De Borobudur tempel, gelegen op het Indonesische eiland Java, 40 km (25 mijl) ten noordwesten van Yogyakarta, ligt majestueus op een heuvel met uitzicht op groene velden en heuvels in de verte. De tempel werd gebouwd over een periode van ongeveer 75 jaar in de 8ste en 9de eeuw door het koninkrijk van Sailendra, met naar schatting zo’n 2 miljoen blokken steen. De tempel is onder te verdelen in drie groepen: de basis, het lichaam en de top, wat een afleiding is van het menselijk lichaam. De basis meet 123 x 123 meter en het totale oppervlakte is ongeveer 2.500 m2. Het lichaam is samengesteld uit 5 vierkante platforms met elk een afnemende hoogte. De top is een monumentale stoepa met één van de belangrijkste koepels in het midden. De koepel heeft een hoogte van 35 meter van de begane grond. De Borobudur tempel is verder versierd met 2.672 reliëf panelen en 504 Boeddhabeelden.


Vorig jaar bezochten in totaal zo’n 250.000 bezoekers de Borobudur tempel en dit jaar lijkt dat aantal ruim overtroffen te gaan worden. Met de Guinness World Records erkenning erbij, is de verwachting dat er nog meer mensen de Borobudur en de nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de Mendut Tempel, Pawon Tempel, of Mount Merapi gaan bezoeken.

Reageren